Els nostres productes

Els vins de Loxarel són ecològics i biodinàmics; respiren paisatge, recullen l’essència d’allò que els envolta. Al celler de Vilobí del Penedès, hi descansen vins naturals amb caràcter, escumosos amb personalitat i vins de varietats autòctones que tornen a brillar en les fileres de ceps del Penedès després de molts anys en l’oblit.

El xarel·lo, el xarel·lo vermell, la garnatxa, el macabeu, i la parellada són les varietats estrella del celler. Però també hi ha espai per extreure el millor del merlot, el muscat d’Alexandria i l’ull de llebre; per aprofitar les virtuts del pinot-noir, el sirah i el chardonnay en el seu punt exacte; i per demostrar l’arrelament d’un cabernet sauvignon que va entrar al Penedès a mitjan segle XX per quedar-s’hi.

 

Els vins blancs del Penedès ofereixen una riquesa aromàtica durant tot el període de joventut, entre el primer i segon any. Amb una textura suau i un bon equilibri entre acidesa i alcohol.

Els elaboradors ofereixen també blancs de fermentació en bóta o de criança que permeten descobrir altres extraordinàries sensacions i evolucionar positivament entre dos i cinc anys.

A l'hora d'acompanyar els àpats, els blancs lliguen amb menjars suaus, preparats sense salses, com peix, marisc, ostres, ous, plats freds i formatges frescos o semisecs.

 
Xarello

Chardonnay

Aquesta varietat internacional va ser introduïda al Penedès als anys seixanta i aclimatada amb èxit. Aquest raïm aporta aromes i cos als vins blancs del Penedès. Amb aquesta varietat s'elaboren vins blancs joves i molt afruitats, així com vins de criança.

 
Xarello

Garnacha blanca

Produeix vins de gran cos i molt alcohol. De color groc palla, desprèn aromes florals i afruitats amb un fons de ginesta que li confereix personalitat.

 
Xarello

Macabeu

Es troba bàsicament al Penedès central. Aquesta varietat aporta als vins blancs de cupatge del Penedès el seu aroma afruitat i la seva acidesa.

 
Xarello

Muscat d'Alexandria

Varietat que produeix vins secs o dolços. Ja es plantava a l'època dels egipcis, grecs i romans arreu del Mediterrani.

 
Xarello

Parellada

És la més fina de les varietats blanques tradicionals del Penedès. Produeix blancs aromàtics, secs, de graduació moderada, aroma fresc i una delicada acidesa afruitada.

 
Xarello

Sauvignon blanc

Varietat molt aromàtica. Dóna vins elegants, ben estructurats, de bona acidesa i amb notes vegetals que recorden l’espàrrec, el boix i el pebrot; amb notes de flor de grosella, gessamí i valeriana.

 
Xarello

Xarel·lo

Una de les varietats tradicionals, pròpia de la zona del Penedès, amb la qual es poden elaborar grans vins blancs secs i afruitats considerats com els més típics d’aquesta DO.

 

Font: Consell Regulador DO Penedès

 

 

Els vins negres del Penedès milloren amb el pas del temps si es mantenen en les condicions apropiades (protecció de la llum, olors i vibracions, temperatura uniforme no superior als 15 °C). Segons la collita i el tipus de raïm, poden evolucionar entre 4 i 5 anys.

A taula, per acompanyar un reserva negre o senzillament un bon vi negre DO Penedès, es recomanen les carns vermelles i els rostits.

Per als vins negres aromàtics, la carn blanca i els formatges blaus resulten d’allò més adequats i suggeridors.

 
Xarello

Cavernet Sauvignon

Els vins són de color intens, demostrant un caràcter distintiu i classe entre la resta de varietats negres. Els seus aromes es fan més complexos amb l'envelliment, exhibint notes de fum, cedre i trufa. Varietat que es cultiva al Penedès central i superior.

 
Xarello

Garnacha

Varietat tradicional de la Mediterrània que es troba a les terres més càlides del Baix Penedès. Moltes vegades present en els vins rosats afruitats del Penedès, produeix vins amb bona graduació i cos, aptes per a l'envelliment en roure.

 
Xarello

Merlot

Es troba al Penedès central i serveix per elaborar excel·lents vins varietals i aromàtics vins joves. Dóna vins corpulents i tànics, a més conjuga molt bé amb altres vins.

 
Xarello

Pinot noir

Varietat tradicional que ha demostrat una gran capacitat d'aclimatació al Penedès. Dóna excel·lència aromàtica i admet un bon envelliment.

 
Xarello

Samsó

És una de les varietats tradicionals que es cultiva al Baix Penedès. Produeix vins amb caràcter, rics en pigment i en extracte que es beneficien d'un envelliment en bóta de roure i de la posterior maduració a l'ampolla

 
Xarello

Syrah

Varietat oriental, molt ben adaptada a la Mediterrània. Sensible a la secada i de producció molt baixa. Vins corpulents, de color intens, alcohòlics i amb un lleuger perfum de violeta.

 
Xarello

Ull llebre

Els vins resultants són de bona graduació alcohòlica, amb una moderada acidesa afruitada i bona perspectiva aromàtica. Varietat tradicional que es troba a la zona del Baix Penedès i el Penedès central.

 

Font: Consell Regulador DO Penedès

 

 

La via de la innovació

L’esperit innovador, atrevit i inquiet de Josep Mitjans ha obert en els últims deu anys una interessant via experimental que va portar el celler a embotellar les primeres ampolles d’un especial monovarietal de xarel·lo vermell, amb color de pell de ceba; a treballar el xarel·lo en àmfora per recuperar les seves característiques més minerals; i a treure al mercat un escumós amb més de 109 mesos de criança sense desgorjar que, en el seu moment, va obtenir 95 punts a la prestigiosa revista Wine Advocate.

En aquesta línia, el celler de Vilobí del Penedès ha treballat intensament en els últims anys per promoure l’elaboració de vins naturals, amb fermentacions molt controlades, i amb l’objectiu de mantenir la coherència en la filosofia que el celler aplica a la vinya i obrir una porta als vins més respectuosos des del seu origen fins que arriben a la taula.

 

Els Productes
Vins. Els vins de Loxarel són ecològics i biodinàmics. L’objectiu del celler és traduir en els seus vins la màxima expressió aromàtica de la fruita, amb tots els seus matisos. Per això, incorpora des de les tècniques més modernes fins a les tradicions més ancestrals, sempre respectant l’entorn i conservant les cadències necessàries per aconseguir les millors expressions de cada varietat.
Vins naturals. L’any 2011, el celler de Loxarel va encetar una línia de vins naturals (sense sulfurós) que s’elaboren a partir d’un gran treball en la vinya i la mínima intervenció al celler. Aquestes ampolles expressen amb intensitat la conjunció astral entre l’home i la vinya en cada moment i transmeten el territori amb força i personalitat.
Vins d’àmfora. Loxarel va introduir les àmfores en un lloc privilegiat del celler l’any 2012. Així va recuperar una tradició amb més de 3.000 anys d’història, tornant a donar valor a un envàs noble, que deixa respirar el vi i el manté fresc. El primer vi que va passar per les àmfores a Loxarel va ser el Xarel·lo 2013, que va macerar en àmfores de 720 litres. Aquest procés va dibuixar un vi cremós, amb una gran riquesa mineral i estels de fruita.
Escumosos. Sota el paraigua del Clàssic Penedès (DO Penedès), els escumosos de Loxarel són l’expressió del territori. El celler ha incorporat a aquesta gamma varietats tradicionalment destinades a l’elaboració de vins tranquils per aconseguir reproduir el paisatge del terrer. El secret dels grans escumosos és un vi base excel·lent que fa la segona fermentació en ampolla en una cava connectada a l’antic refugi antiaeri de l’exèrcit republicà que es conserva a la finca.
Vinagres. Amb una base dels millors vins, els vinagres de Loxarel fermenten en barriques de roure americà i de castanyer per potenciar els matisos més característics de cada un dels productes.
wine
dopenedes

Segueix-nos a:

Contacta amb nosaltres:

Masia Can Mayol
08735 Vilobí del Penedès
Map Loxarel Veure en el mapa
Tel: (+34) 93 897 80 01
Email: loxarel@loxarel.com
GPS: 41º 22' 23'' N, 001º 40' 01'' E

© Loxarel 2015