On som

El Penedès

La terra de la DO Penedès és àmplia i oberta i s’estén al llarg d’una gran franja de territori entre mar i muntanya, a mig camí entre Barcelona i Tarragona.

Al bell mig d’aquesta depressió, entre la serralada prelitoral, l’imponent massís de Montserrat i les petites planes de la costa mediterrània, maduren les vinyes del Penedès.

 

Zones i microclimes

La DO Penedès es divideix en tres zones diferenciades: el Penedès Superior (propera a la Serralada Prelitoral), el Penedès Marítim (a tocar del mar i de la Serralada Litoral) i el Penedès Central (entre una zona i l’altra). Aquesta orografia confereix al Penedès una gran diversitat de microclimes, conseqüència de la proximitat litoral i de l’altitud. La climatologia és típicament mediterrània, és a dir, suau i càlida.

(click per veure en gran)
 

Penedès Marítim: la zona del Penedès Marítim (Baix Penedès i Garraf) és més temperada per la influència i proximitat del mar.

Penedès Superior: el Penedès Superior (Alt Penedès, Alt Camp, Anoia i Baix Llobregat) gaudeix de precipitacions més freqüents i de més contrast entre temperatures màximes i mínimes.

Penedès Central: fonamentalment Alt Penedès, és el compendi d’ambdós microclimes.

 

Singularitat

De la singularitat de la DO Penedès en resulta la diversitat dels seus vins. Mil sabors, aromes, cossos i estructures... són el fruit de les a diferències climàtiques, paisatgístiques i de la riquesa i varietat dels sòls que la conformen.

 

Loxarel i  l’entorn

Els productes de Loxarel transmeten aquests matisos fruit de la diversitat orogràfica i climàtica de les vinyes d’on prové el raïm, repartides per les tres subzones.

El celler es troba emplaçat al bell mig de la plana del Penedès, al terme municipal de Vilobí del Penedès, on es concentren bona de part de les vinyes de Xarel·lo, Cabernet Sauvignon, Merlot i Muscat d’Alexandria. Les àmplies extensions de ceps ocupen el llarg i ample de l’antic camp d’aviació, a 200 metres d’altitud sobre el nivell del mar.

A la finca La Pineda, una vinya una mica més allunyada però dintre del terme de Vilobí, s’hi cultiva el Macabeu sota unes condicions climatològiques similars.

 

 

En canvi, la resta de varietats amb les quals el celler elabora els seus vins i escumosos provenen de vinyes d’alçada, a més de 500 metres d’altitud sobre el nivell del mar, situades al terme del Pla de Manlleu (Alt Camp), al Penedès Superior. D’aquestes vinyes prové la Parellada, el Chardonay, el Sauvignon blanc, la Garnatxa blanca i negra, el Merlot, el Pinot Noir i el Syrah.

 

Font: Consell Regulador de la DO Penedès

 

wine
dopenedes

Segueix-nos a:

Contacta amb nosaltres:

Masia Can Mayol
08735 Vilobí del Penedès
Map Loxarel Veure en el mapa
Tel: (+34) 93 897 80 01
Email: loxarel@loxarel.com
GPS: 41º 22' 23'' N, 001º 40' 01'' E

© Loxarel 2015