El procés d'elaboració pas a pas

Un bon vi és com la bona cuina: el més important és la matèria primera. En el nostre cas, la vinya. El terreny i la seva composició, el paisatge, la fauna i la climatologia transmeten unes característiques i una informació determinada.

Per transmetre tota aquesta informació en cada una de les nostres ampolles, a Loxarel intentem ser tan respectuosos com podem amb l’entorn, el paisatge, i la vinya que veu créixer el nostre raïm.

Al llarg de l’any apliquem tres preparats biodinàmics: el preparat 500 que s’obté de l’enterrament de les banyes plenes de fems de vaca; el preparat 501 que consisteix a aplicar sílex en una dosi mínima —5gr/ha.—; i el preparat d’ortiga fresca, que actua com a antisèptic. Aquests tractaments es fan amb cura per mantenir la terra viva.

Les quatre etapes més importants del procés són:


Preparat 500, a partir de les banyes plenes de fems de vaca
 

Poda d’hivern

Es fa durant els mesos freds i consisteix a tallar les vergues noves, deixant dos o tres borrons. Aquest procés és molt important, ja que ens permet regular la producció desitjada. En funció del nombre de borrons farem més o menys producció.

   
 

Poda en verd

Es fa entre els mesos de maig i juliol i consisteix a treure rebrots i algunes fulles que tapen el raïm i dificulten l’aireació i l’exposició al sol del raïm. Això afavoreix la maduració. Es pot fer manualment o mecànicament. A Loxarel, la poda en verd la fem amb un ramat de 250 ovelles que es mengen les fulles i no toquen el raïm, ja que en aquesta època, abans de verolar, la fruita és molt àcida i astringent.

   
 

Verema

És el moment més esperat. El moment òptim per iniciar la verema el marca el grau de maduració. El raïm s’ha de collir quan és madur. Ni abans ni després. A Loxarel fem la verema totalment manual. Col·loquem el raïm en caixes petites o en remolcs de poca capacitat per evitar oxidacions o que el gra es faci malbé.

   
 

Elaboració

El vi és una beguda noble amb més de 5.000 anys d’història. A Loxarel, amb l’objectiu de respectar al màxim la feina feta a la vinya, treballem el vi amb processos simples i honestos, amb la mínima intervenció i la mínima addicció possible de productes químics o de síntesi.

   
 

 

wine
dopenedes

Segueix-nos a:

Contacta amb nosaltres:

Masia Can Mayol
08735 Vilobí del Penedès
Map Loxarel Veure en el mapa
Tel: (+34) 93 897 80 01
Email: loxarel@loxarel.com
GPS: 41º 22' 23'' N, 001º 40' 01'' E

© Loxarel 2015