Loxarel promociona les particularitats dels seus productes amb experts i amants del vi

El celler Loxarel de Vilobí del Penedès ha fet aquest mes de desembre la primera d’un grup de visites que ha programat per donar a conèixer les particularitats del procés d’elaboració dels vins i escumosos que fa sota el paraigua de la DO Penedès. La primera trobada va ser amb un grup de sommeliers, blocaires i clients especials del celler.

Acompanyat de l’enòleg i director del celler, Josep Mitjans, el grup va poder fer un recorregut per les vinyes que el celler té a Vilobí del Penedès —el celler també té vinyes d’alçada al Pla de Manlleu—, van visitar el celler —on van tastar alguns dels vins que estan en procés d’elaboració— i la cava, construïda a partir d’un antic refugi antiaeri construït durant la guerra civil.

En el recorregut els visitants van conèixer el procés de producció ecològica i biodinàmica que el celler va incorporar als seus cultius l’any 2005, per mantenir la coherència i el respecte amb l’entorn i aconseguir “vins amb ànima”, com diu Josep Mitjans. L’antic refugi de la guerra civil, el nou cupatge de l’escumós que porta aquest nom —Refugi— i el Clàssic Penedès 109 —un escumós amb 109 mesos mínims de criança que surt al mercat sense desgorjar— van ser, una vegada més, les estrelles de la visita.

Les varietats clàssiques i autòctones, l’elaboració de vins amb àmfora, les llargues criances i els vins naturals s’han convertit en els últims anys amb l’aposta del celler. I aquestes són algunes de les particularitats que els visitants van conèixer ahir de la mà de Josep Mitjans.

Amb aquest programa de visites Loxarel vol promoure les virtuts de processos coherents i de respecte amb l’entorn i amb la terra, i donar a conèxier els secrets de l’elaboració de vins lligats al territori.

La primera visita programada al celler coincideix en el moment en què s’ha conegut la inclusió del 999 de Loxarel entre els “Els vint millors vins per sota de 20$”, llista elaborada pel crític de vins Eric Asimov al New York Times.

Loxarel va registrar la marca del celler l’any 1987 després de quatre generacions de conreu de la vinya i, des d’aleshores, Josep Mitjans i Teresa Nin han treballat intensament per trobar l’equilibri entre la innovació i la tradició que permeti elaborar vins de qualitat que expressin les característiques del Penedès i els lligams del celler amb la terra.

fotos
wine
dopenedes

Segueix-nos a:

Contacta amb nosaltres:

Masia Can Mayol
08735 Vilobí del Penedès
Map Loxarel Veure en el mapa
Tel: (+34) 93 897 80 01
Email: loxarel@loxarel.com
GPS: 41º 22' 23'' N, 001º 40' 01'' E

© Loxarel 2015