Loxarel presenta el seu nou escumós ancestral rosat A Pèl Barba-roja

S'elabora a partir d'un cupatge singular a la vinya amb les varietats sumoll, xarel·lo vermell i garnatxa i comená la fermentació en àmfores de fang de 720 litres i l'acaba en ampolla.

Vilobí del Penedès, juny de 2018.-Loxarel acaba de treure almercat el seu nou escumós ancestral rosat Barba-rojaque s’elabora a partir d’un cupatge singular a la mateixa vinya amb les varietats sumoll, xarel·lo vermell i garnatxa i seguint el mètode ancestral d’una sola fermentació que comença en àmfores de fang de 720 litres de capacitat amb la pròpia pellofa i finalitza en ampolla. 


El raïm amb el qual s’elabora aquest nou ancestral prové de vinyes d’alçada situades a 700m sobre el nivell del mar a la zona del Pla de Manlleu. El terreny és argilós , pobre i calcari, i amb un sotabosc molt divers, envoltat de pins, roures i algunes argelagues, i amb una presència d’herbes aromàtiques com la farigola i el te de roca.  Es comercialitza sense desgorjar amb les seves pròpies mares. 


El Barba-roja s’incorpora a la línia de vins i escumosos naturals A Pèl que el celler de Vilobí del Penedès té al mercat des de fa alguns anys, com són l’A pèl Negre, l’A Pèl Blanc i l’A Pèl Ancestral (blanc).  Se n’ha elaborat una edició limitada de 1.986 ampolles i el preu de venda és de 15,15€. 

La imatge de l’etiqueta del nou Barba-roja a protagonitza un home calb i amb barba pel-roja, seguint l’estil de la resta de productes de la línia A Pèl. En aquesta ocasió, però, el model de la foto és Jordi Garcia, sommelier del restaurant Raïm de la ciutat d’Alacant, que es va prestar voluntàriament per deixar-se rapar el cabell al zero i sotmetre’s a una sessió fotogràfica per extreure la imatge del nou escumós. De fet, la presentació oficial del Barba-roja es va fer fa unes setmanes en aquest restaurant alacantí.


Nota de tast

De color rosat pàl·lid, en nas és subtil, delicat i floral, amb notes de nabius vermells. En boca es fa present l’alçada de les vinyes d’on prové, aportant notes fresques i amb una bona acides 


Alguns mitjans ja s'han fet ressò de la notícia. Pots llegir els enllaços aquí:


https://www.naciodigital.cat/cupatges/noticia/5847/josep/mitjans/barba-roja/completa/gamma/mes/rock/and/roll/loxarel


fotos
fotos
wine
dopenedes

Segueix-nos a:

Contacta amb nosaltres:

Masia Can Mayol
08735 Vilobí del Penedès
Map Loxarel Veure en el mapa
Tel: (+34) 93 897 80 01
Email: loxarel@loxarel.com
GPS: 41º 22' 23'' N, 001º 40' 01'' E

© Loxarel 2015