La prestigiosa llista Parker posa Loxarel d’exemple de celler innovador i poc ortodox

La prestigiosa revista nord-americana The Wine Advocate que publica la popular llista Parker que puntua vins d’arreu del món ha destacat l’aposta de Loxarel per projectes innovadors i poc ortodoxos i l’ha posat d’exemple de tot el Penedès. En un article publicat a la revista, el tastador oficial de Robert Parker a l’Estat espanyol, Luís Gutiérrez, afirma que al Penedès “falten més projectes com els de Loxarel” perquè aposta per productes amb personalitat pròpia, que aporten innovació en el sector i que són pioners en l’elaboració de vins naturals o fermentats en àmfores.

Els productes de Loxarel sempre han estat ben puntuats a la llista Parker. En la darrera edició, publicada la tardor passada, deu vins i escumosos del celler de Vilobí han estat puntuats a la llista i sis han aconseguit classificar-se per sobre dels 90 punts: Loxarel 109 Gran Reserva-Clàssic Penedès (93+ punts); Loxarel Refugi-Clàssic Penedès (92); Loxarel MM-Clàssic Penedès (91+); Loxarel Garnatxa Blanca Brut Nature-Clàssic Penedès (90); Loxarel LXV Xarel·lo Vermell 2015-DO Penedès (90); i Loxarel A Pèl Blanc 2015-DO Penedès (90).

Loxarel és un celler familiar propietat de Josep Mitjans i Teresa Nin que elabora el 100% dels seus productes amb raïm ecològic i seguint els passos de l’agricultura biodinàmica. La seva aposta pionera al Penedès en l’elaboració de vins naturals (sense sulfurós afegit) l’han consolidat com un dels cellers més innovadors en aquest camp.

Loxarel també va ser pioner en la utilització d’àmfores de fang per elaborar alguns dels seus vins; actualment té cinc referències al mercat fermentats en aquests envasos. El pròxim mes de març, el celler treurà al mercat el primer escumós ancestral natural fermentat en àmfores.

wine
dopenedes

Segueix-nos a:

Contacta amb nosaltres:

Masia Can Mayol
08735 Vilobí del Penedès
Map Loxarel Veure en el mapa
Tel: (+34) 93 897 80 01
Email: loxarel@loxarel.com
GPS: 41º 22' 23'' N, 001º 40' 01'' E

© Loxarel 2015