L'Ancestral de Loxarel al menú de Tàrraco a Taula

5 de maig de 2017.- L'Ancestral A pèl de Loxarel ha estat un dels vins escollits per formar part del menú de la nova edició Tàrraco a Taula, que s'integra dins del programa d'activitats culturals i lúdiques de Tàrraco Viva. L'assessor gastronòmic Joan Gómez Pallarès que ha col·laborat en l'elaboració dels maridatges d'aquesta nova edició va destacar en la presentació que "els romans menjaven i bevien el que els donava la terra". Gómez ha triat l'Ancestral de Loxarel perquè s'ha volgut decantar per vins elaborats amb varietats autòctones i, en aquest cas, amb maceració en àmfores de fang com fèien en temps dels romans.

Elaborat seguint el mètode ancestral d'una sola fermentació, l'Ancestral A pèl de Loxarel, és un escumós 100% xarel·lo, que comença fementant en àmfores de fang de 1.000 litres de capacitat amb la pellofa del raïm, i acaba la fermentació a l'ampolla.

Lleugerament tèrbol, groc llimona, amb lleugeres tonalitats daurades, aporta una bombolla fina i ben integrada. En nas recorda flors blanques, i pell de codony, però després d'uns minuts a la copa apareixen també notes de fonoll i pell de mandarina. En boca és sedós, harmoniós, amb un record salí, llarg i refrescant ens aporta gustos de fruita blanca.

Els ancestrals són escumosos divertits i diferents que els elaboradors treuen al mercat buscant el públic més jove, amb pocs prejudicis sobre el món del vi i oberts a tastar nous productes per viure noves experiències.

Pots consultar el programa de Tàrraco a Taula aquí.

fotos
fotos
wine
dopenedes

Segueix-nos a:

Contacta amb nosaltres:

Masia Can Mayol
08735 Vilobí del Penedès
Map Loxarel Veure en el mapa
Tel: (+34) 93 897 80 01
Email: loxarel@loxarel.com
GPS: 41º 22' 23'' N, 001º 40' 01'' E

© Loxarel 2015