Gaia, el nou monovarietal de sauvignon blanc fermentat parcialment en àmfores

18 de gener de 2018.- Aquest vi torna al mercat el pròxim mes de febrer amb una etiqueta renovada amb una il·lustració de l’Arca de Noé que simbolitza una segona vida. 

Loxarel treurà el pròxim mes de febrer un monovarietal de sauvignon blanc que fa sis anys va deixar d’elaborar, el Gaia, aprofitant que la collita 2017 va ser d’una qualitat excepcional. Aquest vi s’elabora amb raïm 100% ecològic procedent de les vinyes d’alçada que el celler té a la zona del Pla de Manlleu. La situació privilegiada d’aquestes vinyes, a 700 metres d’altitud, aporten frescor i acidesa al vi. La fermentació es fa en dipòsits d’inoxidable (80%), en àmfores d’argila (15%) i en les tradicionals bótes de fusta de castanyer (5%) per tal d’aconseguir unes propietats organolèptiques que marquen el càracter i la personalitat d’aquest vi. “El pas per les àmfores ens aporta cremositat i la bóta de castanyer respecte i densitat en boca, conservant els aromes primaris del vi”, destaca l’enòleg i propietari de Loxarel, Josep Mitjans.

 El nou Gaia sortirà al mercat amb una etiqueta totalment renovada on hi apareix la il·lustració d’un hipopòtam i l’Arca de Noé que simbolitzen l’inici de la segona vida. Segons la llegenda bíblica, Noé va ser el primer ésser humà que va cultivar una vinya i va elaborar vi. Gaia representa en la mitologia grega la Mare Terra, l’origen de la vida.

 El nou vi de Loxarel estarà al mercat a final de febrer i se n’han elaborat 5.000 ampolles.

 

wine
dopenedes

Segueix-nos a:

Contacta amb nosaltres:

Masia Can Mayol
08735 Vilobí del Penedès
Map Loxarel Veure en el mapa
Tel: (+34) 93 897 80 01
Email: loxarel@loxarel.com
GPS: 41º 22' 23'' N, 001º 40' 01'' E

© Loxarel 2015