El ramat esporga els ceps de Loxarel

El ramat de Salvador Queraltó esporga aquests dies els ceps de Loxarel, a la finca de Cal Mayol (Vilobí del Penedès). Aquesta tasca de les ovelles i les cabres permet garantir una maduració del raïm en millors condicions, i alhora contribueix a un bon manteniment del sòl. 

 

L'esporga o poda en verd permet millorar les condicions de maduració del raïm. A Loxarel, fa dotze anys que fan la poda en verd amb l'ajuda del ramat. Mentre el ramat gaudeix de les diferents varietats de pàmpol i herbes que creixen a prop del cep, col·labora també en l'abonament i manteniment del sòl. Josep Mitjans, propietari del celler, creu que aquesta és la forma més coherent d'esporgar per a un celler  com el seu, que ha fet una aposta decidida per l'agricultura ecològica i biodinàmica.

L'esporga amb el ramat només es pot fer durant uns dies a l'any, ja que s'ha d'esperar que el raïm hagi granat (abans les cabres i ovelles se'l menjarien perquè és massa tendre) i no pot haver començat a madurar (quan comença a ser dolç, el ramat se'l menja). A Loxarel, cada any, l'arribada del ramat és una petita festa: trenca la rutina diària del celler i permet visualitzar el compromís de Loxarel amb l'entorn.

fotos
fotos
fotos
wine
dopenedes

Segueix-nos a:

Contacta amb nosaltres:

Masia Can Mayol
08735 Vilobí del Penedès
Map Loxarel Veure en el mapa
Tel: (+34) 93 897 80 01
Email: loxarel@loxarel.com
GPS: 41º 22' 23'' N, 001º 40' 01'' E

© Loxarel 2015