Ed Adams MW t'ensenya a obrir una ampolla de Loxarel 109 2004

Ed Adams MW ens va visitar l'última setmana de maig. En la visita a la finca de Can Mayol va conèixer els secrets de l'elaboració del Loxarel 109 2004 i es va animar a ensenyar davant de la càmara com s'obre una ampolla d'aquest escumos quan el tap original no surt bé a la primera. Ho va fer tot just abans de fer el tast, del qual també us en parlem.

 

El màster of wines Ed Adams va visitar Can Mayol l'última setmana de maig per conèixer, en primera persona, els secrets de l'estrella del celler, el Loxarel 109 2004, un escumós sense desgorjar. En aquests vídeos que vam gravar amb ell podeu comprovar com s'ha d'obrir l'ampolla d'aquest escumós, ja que el tap original a vegades es resisteix i ens genera algun problema.

 

 

 

 

 

 

 

"This wine is simply fabulous, and unquestionably the most interesting and probably best Spanish sparkling wine I have ever enjoyed, indeed one of the best sparkling wines from anywhere that I have ever tasted. With virtually no sulphur and pretty cloudy in the glass, it sounds as though it might be a disaster. In fact, it is fresh, lively, immensely complex with a full body. It is a wine the Italians would classify as a vino de meditazione. There are certainly plenty of autolytic flavours but more lively than toasty/ brioche notes. Despite the turbidity it is extremely polished, with great length and a gloriously fine mousse. Hopefully, you can tell I like it!"

«Aquest vi és senzillament fabulós, i inqüestionablement l'escumós més interessant que mai he tastat a Espanya, fins i tot un dels millors escumosos que mai he tastat arreu. Pràcticament sense sulfurós i bastant entelat a la mirada, sembla que hagi de ser un desastre. De fet, és fresc, viu, immensament complex i amb molt de cos. És un vi que els italians classificarien com un "vino de meditazione". Sense dubte, és ple de sabors provinents dels llevats en autòlisi però més aviat generen notes vives que no pas torrades o amb records a brioix. Malgrat que és tèrbol és extremadament net i polit, amb un sabor llarg, untuós i cremós. Amb sort, podríem dir que m'agrada!»

Ed Adams MW, Vilobí del Penedès 28 de maig de 2015

Vídeo: Tast de Loxarel 109 2004 amb Ed Adams MW

 

 

 

wine
dopenedes

Segueix-nos a:

Contacta amb nosaltres:

Masia Can Mayol
08735 Vilobí del Penedès
Map Loxarel Veure en el mapa
Tel: (+34) 93 897 80 01
Email: loxarel@loxarel.com
GPS: 41º 22' 23'' N, 001º 40' 01'' E

© Loxarel 2015